Urastanje dlaka

Do urastanja dolazi kada iščupana ili obrijana dlaka, pri rastu urasta u kožu i tako dovodi do iritacije i upale. Najčešće do tog procesa dolazi kod osoba koje se intenzivno izbrijavaju ili se depiliraju, a imaju jaku dlaku. Procesi koji se formiraju oko dlake mogu biti bolni, a pored toga, po zarastanju mogu ostaviti i hiperpigmentacije, a nekad i duboke ožiljke.

Uzroci i posledice urastanja dlaka

Sama struktura dlake je odgovorna za uvrnut rast i urastanje kada je dlaka jaka i oštra. Oštra ivica koja se formira pri izbrijavanju, olakšava prolaz dlake kroz kožu, koja reaguje kao na strano telo i stvara upalni proces. Nakon povlačenja procesa često ostaju hiperpigmentacije i ožiljci.

urasle dlake
urastanje dlaka

Terapija i prevencija

U terapiji se u zavisnosti od faze upale, koriste losioni sa antibioticima ili salicilnom kiselinom koja ima keratolitičko dejstvo na kožu, ali terapija često ne daje zadovoljavajuće rezultate.
Što se tiče prevencije, dlake je bolje ne čupati i ne izbrijavati ih u pravcu rasta, već je bolje koristiti kreme za depilaciju.
Jedino uspešno i trajno rešenje u prevencji i terapiji urastanja dlaka je epilacija laserom.

Novosti / Blog / Informacije

akcija-uklanjanje-mladeza-beograd

Do 20% popusta za uklanjanje mladeža radiotalasima

Iskoristite 20% popusta na uklanjanje mladeža radiotalasima do kraja oktobra (prvih 6 mladeža 20%, za svaki sledeći je 10%).

Ishrana-za-zdravu-i-lepu-kozu

Ishrana za zdravu i lepu kožu

Ishrana za zdravu i lepu kožu podrazumeva pre svega balansiranu hranu, sa vitaminima i mineralima koji imaju veoma važnu ulogu.

prp hijaluron akcija

SEPTEMBARSKA AKCIJA: -20% za PRP tretman sa hijaluronom

Tokom septembra u Ordinaciji Dermatim traje akcija od 20 posto popusta na PRP tretman sa hijaluronom.

kada-i-kako-poceti-sa-negom-lica

Kada i kako početi sa negom lica?

Kada i kako početi sa negom lica je često pitanje naših pacijenata u Ordinaciji Dermatim. Kada bismo svi živeli u idealnim uslovima…

Kako-se-zastititi-od-dima-i-zagadjenja

Kako se zaštititi od dima i zagađenja izazvanog požarima

Kako se zaštititi od dima i zagađenja? Veliki požari oslobađaju čitav niz štetnih materija u vazduh. Bilo da gore šume, deponije ili naselja.

prirodni-ph-koze

Prirodni ph kože i kako poremećaj ph vrednosti može uzrokovati različita kožna oboljenja

Prirodni ph kože i kako poremećaj ph vrednosti može uzrokovati različita kožna oboljenja. Koji faktori utiču i kako negovati kožu.

morska-voda-i-koza

Uticaj morske vode na kožu

Uticaj morske vode na kožu može biti značajan i doneti brojne benefite kako za zdravlje kože tako i za mladalački, zdrav izgled.

profhilo-mezoterapija-akcija

Akcija – 20% popusta na Profhilo mezoterapiju hijaluronom u julu

Akcija – 20% popusta na Profhilo mezoterapiju hijaluronom u julu. Novi tretman podmlađivanja lica koristi hijaluronsku kiselinu…

Scroll to Top