ATIVA – Radiotalasni lifting kože

ATIVA-raditalasni endodermalni lifting kože je najnoviji radiotalasni lifting kože.
Stara tehnologija radiotalasnog liftinga podrazumevala je zagrevanje površine kože dovoljno dugo da se podkožno tkivo zagreje do 43° Celzijusa. Ograničenje je bilo preterano zagrevanje površine kože i mogućnost nastanka opekotine.
Sa novom tehnologijom – Subdermal induced heat tehnology Attiva efikasno i bezbedno uklanjaju se svi znaci starenja kože, bez vremena potrebnog za oporavak i bez opasnosti od stvaranja ožiljaka.

attiva laser
attiva laser
efekat zatezanja kože pre i posle tretmana
efekat zatezanja kože pre i posle tretmana

Koji je biološki efekat radiotalasa na koži?

Ativa radiotalasi su elektromagnetni talasi koji prolaskom ispod srednjeg sloja kože produkuju i generišu veliku količinu toplote, ne oštećujući njenu površinu. Najvažniji biološki efekat unutar tkiva je denaturacija proteina koji učestvuju u stvaranju vlakana kolagena. Kolagen daje koži čvrstinu, elastičnost, odgovoran je za glatku površinu, bez bora. Sa godinama je smanjena produkcija kolagena, a koža postaje naborana i opuštena. 
Ativa radiotalasi unutar kože, indukovanom toplotom od oko 50 stepeni, izazivaju trenutnu kontrakciju opuštenih kolagenih vlakana, sa efektomzatezanja i obnavljanja kože. Nakupljena toplota biohemijski stimuliše ćelije – fibroblaste da produkuju novi kolagen i elastin, a stari kolagen se remodelira, obnavlja. Stimuliše se ćelijski metabolizam celokupnog tkiva, sa poboljšanjem mikrocirkulacije i oksigenacije. Efekat tretmana je vidljiva svežina, elastičnost i podmlađivanje kože.

Koje regije kože se mogu tretirati Ativa radiotalasima?

Ativa endodermalnim radiotalasnim liftingom može se postići zatezanje svih delova kože gde se javljaju znaci starenja i opuštenosti. Može se primenjivati za:
– zatezanje, lifting kože svih regija lica, naročito za podizanje donjih partija lica – marionetskih linija
– rejuvenaciju, zatezanje gornjih i donjih očnih kapaka, podočnjaka
– zatezanje i obnavljanje kože vrata i podbratka
– korekciju finih bora svih regija
– zatezanje opuštene kože stomaka, butina, nadlaktica i drugih regija.

Kako se Ativa radiotalasi primenjuju kod ožiljaka?

Ativa radiotalasi sa indukcijom toplote od oko 60 stepeni remodeliraju fibrilarna vlakna u ožiljku, ožiljna vlakna, podstiču mikrocirkulaciju, što rezultira poboljšanjem izgleda i smanjenjaožiljka. Mogu se tretirati ožiljci na svim regijama kože i različite starosti.

Može li se Ativa radiotalasnim liftingom postići lipoliza?

Primenom toplotne energije od oko 70 stepeni, može se postići destrukcija lokalizovanih masnih ćelija u predelu stomaka, bokova, podbratka i drugih delova. Toplotna energija izaziva lizu-cepanje masnih ćelija, sa oslobađanjem triglicerida u međućelijski prostor, a poboljšanjem cirkulacije omogućava se njihova eliminacija limfnim putevima.

Kako izgleda tretman Ativa radiotalasnim liftingom?

Postupak je bezbolan, jer se prethodno na tretiranom delu kože ubrizgava anestetik fleksibilnom tankom kanilom. Zatim se u anestezirani deo kože aplikuje tanka elektroda, koja emituje radiotalase i koja se polaku pomera u koži, u određenom trajanju i zavisnosti od regije. 

Celokupni tretman se kontroliše kamerom koja meri temperaturu površine kože, čime se postiže potpuna bezbednost postupka. Posle tretmana koža je nepromenjenog izgleda. Nekada se posle tretmana mogu pojaviti modrice ili laka otečenost koji su prolazni. Lifting efekat postaje vidljiviji tokom 4 do 6 nedelja, vremenom zbog novog kolagena je sve izrazitiji. Zadovoljavajući rezultati postižu se sa jednim ili više tretmana koji se mogu ponavljati nakon 3 do 6 meseci.

Koje su kontraindikacije za primenu Ativa radiotalasa?

Kontraindikacije za tretman Ativom su kožne infekcije, rane, erozije i herpes na koži, akne i pustule, pacijenti sa pace-makerom, neoplazme i metalni implanti.
Dr Slađana Cvejić, dermatovenerolog

Novosti / Blog / Informacije

prirodni-ph-koze

Prirodni ph kože i kako poremećaj ph vrednosti može uzrokovati različita kožna oboljenja

Prirodni ph kože i kako poremećaj ph vrednosti može uzrokovati različita kožna oboljenja. Koji faktori utiču i kako negovati kožu.

morska-voda-i-koza

Uticaj morske vode na kožu

Uticaj morske vode na kožu može biti značajan i doneti brojne benefite kako za zdravlje kože tako i za mladalački, zdrav izgled.

profhilo-mezoterapija-akcija

Akcija – 20% popusta na Profhilo mezoterapiju hijaluronom u julu

Akcija – 20% popusta na Profhilo mezoterapiju hijaluronom u julu. Novi tretman podmlađivanja lica koristi hijaluronsku kiselinu…

suncanje

Sunčanje – zaštita, solarijumi, opekotine

Sunčanje – zaštita, solarijumi, opekotine. Sve što bi trebalo da znate o izlaganju sunčevim zracima, kremama i neophodnoj preventivi.

akcija-botoks-hiperhidroza

Junska akcija: -10% za tretman botoxa za hiperhidroze

U Ordinaciji Dermatim do kraja juna 2021. traje akcija od 10 posto popusta za tretman botoxa za hiperhidroze. Pojačano znojenje može da predstavlja smetnju u …

kolagen-tretmani-za-lice-i-kožu

Kolagen i tretmani za kožu i lice

Kolagen je protein koji koži daje elastičnost i čvrstinu. Nalazi se u mišićima, ligamentima, tetivama, kostima i koži.

nega-koze-u-trudnoci

Nega kože u trudnoći

Nega kože u trudnoći zahteva posebnu pažnju. Trudnoća je drugo stanje i svi organi pa i koža moraju doživljavati veće ili manje promene.

cesto-pranje-ruku-i-ekcemi-saka

Često pranje ruku i ekcemi šaka

Često pranje ruku i ekcemi šaka su povezani, a to je Shodno današnjoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj virusom Covid-19 čest problem.

Scroll to Top