Laseri u ordinaciji Dermatim

U ordinaciji Dermatim koristimo sledeće dermatološke lasere:

Vbeam Candela PDL-Pulsed Dye laser

Vbeam Candela PDL-Pulsed Dye laser – emituje žutu svetlost talasne dužine 595nm i koristi se za lečenje različitih vaskularnih lezija: rozacee, proširenih kapilara, crvenih ožiljaka od akni, urođenih hemangioma, spider angioma, melazmi, crvenih ožiljaka i keloida.
Do sada nije napravljena bolja tehnologija za uklanjanje crvenila lica i urođenih crvenih mladeža hemangioma.
Oporavak od lasera može biti od 3 dana (blago crvenilo) do 14 dana (ljubičasti tragovi), u zavisnosti od aplikovane energije. Individualno, na tretiranoj regiji može se pojaviti blagi otok koji traje 2 do 3 dana.

Diodni vaskulatni laser Asclepion

Diodni vaskulatni laser Asclepion sa talasnom dužinom od 910nm, snažno zatvara ljubičaste velike kapilare na licu, kao i sve vrste kapilara na nogama.

Q-switch Candela Alex TriVantage laser

Q-switch Candela Alex TriVantage laser – emituje laserske zrake različitih talasnih dužina 755nm, 532nm i 1064nm, koji pogađaju odgovarajuću boju pigmenta pri uklanjanju tetovaža (crne, plave, zelene, crvene, ljubičaste, narandžaste i braon boje), za uklanjanje fleka, pega, melazmi i urođenih ili stečenih hiperpigmentacija. Karakteristika ovog lasera je da ima izuzetno kratke impulse koji ne mogu da oštete kožu. 
Pri pravilnom rukovanju, nemoguće je napraviti ožiljak i ako se nakon tretmana formira površna krasta, a nekada i blagi mehurovi.

Cortex frakcionisani CO2 laser i Erbium/Yag laser

Cortex frakcionisani CO2 laser i Erbium/Yag laser – emituje svetlost talasne dužine 10600nm, a kombinacija 2 laserska sistema omogućava dubinsko obnavljanje i zatezanje kože zbog snažne stimulacije kolagena.
Primenjuje se za lečenje svih vrsta ožiljaka od akni, posle povreda i intervencija. 
Služi za podmlađivanje kože, otklanjanje finih linija i bora, lečenje strija, piling lica i uklanjanje proširenih pora, zatezanje kože gornjih i donjih kapaka.

Candela GentleLase Aleksandritni laser

Candela GentleLase Aleksandritni laser – talasne dužine 755nm i Asclepion MeDioStar NeXT diodni laser, talasne dužine 800-950nm se primenjuju za trajnu lasersku epilaciju neželjenih dlaka sa gotovo svih delova tela. Aleksandritni laser je indikovaniji kod svetlije i tanje dlake, dok je diodni namenjen duboko postavljenoj tamnoj dlaci. Najbolji rezultati postižu se kombinovanjem dva lasera.

Uobičajeno, pacijenti imaju do 5 tretmana sa razmakom od 6 do 12 nedelja u zavisnosti od regije koja se tretira. 
Tretmani su blago bolni, tj. neprijatni. Osećaj je zavistan od visine energije koja se koristi. 
Što je veća energija pri aplikaciji, intenzivniji je osećaj. Od intenziteta energije zavisi broj tretmana.
Moguće je tretman učiniti bezbolnim, ali pacijent onda mora biti spreman na 7 do 10 tretmana.
Uklonjene dlake su trajno ili dugotrajno uklonjene (5, 10 ili više godina bez pojavljivanja). Izuzetak je regija lica kod žena i regija leđa kod muškaraca, jer su to hormonski zavisne regije.

ATTIVA endodermalni radiotalasi

ATTIVA endodermalni radiotalasi – za lifting kože, primenjuju najnoviju tehnologiju subdermalne toplotne stimulacije kolagena koja se koristi za zatezanje i podizanje svih regija lica, gornjih i donjih očnih kapaka, opuštene kože vrata, podizanje podbratka, opuštene kože stomaka, nadlaktica i butina.
Na višim temperaturama, koristi se u tretmanima celulita i topljenja manjih masnih naslaga.

Radiotalasni lifting Pelleve

Radiotalasni lifting Pelleve je procedura zatezanja kože stimulacijom kolagena kontrolisanom povišenom temepraturom. 
Nakon 3 tretmana u razmaku od mesec dana, koža postaje zategnutija sa blagim liftingom.
Karboksiterapija, bazira se na aplikaciji medicinskog sterilnog CO2 gasa. Ubrizgavanjem ugljen dioksida u potkožno tkivo stimuliše se cirukulacija, stvaraju novi krvni sudovi, pojačava se dotok kiseonika i stimuliše kolagen i elastin.
Koristi se za posvetljivanje podočnjaka, zatezanje kože, podizanje kože, poboljšanje kvaliteta kože, lečenje strija i celulita.
U opštoj medicini, koristi se kod dijabetičnog stopala, varikoznih vena i ulcus crurisa.

Novosti / Blog / Informacije

nega-koze-u-trudnoci

Nega kože u trudnoći

Nega kože u trudnoći zahteva posebnu pažnju. Koža je najveći organ našeg tela i pored zaštitne uloge koju ima prema spoljnoj sredini ona ima veliku …

cesto-pranje-ruku-i-ekcemi-saka

Često pranje ruku i ekcemi šaka

Shodno današnjoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj virusom Covid-19 pranje ruku je postalo rutina koja se sprovodi mnogo češće od ranije navike “pre i posle jela”. Pojačanom …

Uticaj-zagadjenja-na-kozu

Uticaj zagađenja na kožu

Uticaj zagađenja na kožu je značajan i smatra se da zagađenje nosi odgovornost za 3,5 miliona smrti širom sveta svake godine. Dobro je poznat uticaj …

Dermatim - Mezoterapija i lipoliza popust mart 2021. 20%

Mezoterapija i Lipoliza – 20% popusta u martu 2021.

U Ordinaciji Dermatim do 31. marta 2021. traje akcija za tretmane – Lipoliza i Mezoterapija a popust je 20% za sve tretmane. Mezoterapija se pokazala …

Skin - Face

Seboroični dermatitis – Uzroci, siptomi i lečenje

Seboroični dermatitis je površinska upala kože koja je karakteristična za poglavinu, obrve, regiju oko nosa i usana, ušne školjke, grudnu kost, središnji deo leđa, genitalije. …

Ageing - Skin care Dermatim

AKCIJA: 20% popusta na PRP

Od 15. do 28. februara u Ordinaciji Dermatim traje akcija na PRP tretman uz 20 posto popusta. Tretman sopstvenom plazmom omogućava brzu regeneraciju tkiva, stimulaciju …

Tattoo uklanjanje tetovaze Dermatim

Komplikacije tetovaža

Komplikacije tetovaža nisu česte ali ponekada zahtevaju i višemesečno lečenje. Tetoviranje je proces ubacivanja trajnih ili privremenih boja u kožu. Sama reč potiče od reči …

TCA piling

FEBRUARSKA AKCIJA: 15% na TCA piling

U februaru smo za vas spremili popust na TCA piling. Za sve tretmane do 15. februara odobravamo popust od 15%. Hemijski pilinzi su medicinske procedure …

Scroll to Top