Lečenje melazme VBeam laserom

Melazma je stanje kože sa povećanom produkcijom pigmenta, koji se uočava u formi nepravilnih braon fleka na koži lica. 
Češća je kod žena, naročito tamnije puti. Tačan mehanizam nastanka melazme nije poznat, a podstiče je UV zračenje i hormonski poremećaji.

Najnovija istraživanja ukazuju da se u osnovi promena sa melazmama nalaze vaskularni poremećaji. Pojačana vaskularizacija i stvaranje ćelija zapaljenja podstiče melanocite da produkuju višak melanina i da ga šalju u ćelije kože, pri čemu se stvaraju smeđe braon fleke.

Vbeam laser je zlatni standard za lečenje svih vaskularnih promena. Laser emituje svetlost talasne dužine 595nm koji zatvara proširene krvne sudove. Sistem za hlađenje onemogućava zagrevanje kože i nastanak postinflamatorne hiperpigmentacije. Kombinacijom Vbeam lasera i krema sa trostrukom kombinacijom hidrohinona, retinoida i kortikosteroida nakon tretmana, postižu se odlični efekati u lečenju melazmi.

melazma na čelu
melazma na čelu

Kako izgleda tretman Vbeam laserom?

Tretman melazmi Vbeam laserom je jednostavan i bezbedan. Promene sa braon flekama i proširenim kapilarima koji se uočavaju dermoskopom se tretiraju laserom u dva prelaza. 
Pri radu se oseća blago peckanje, a koža je crvena nekoliko dana nakon tretmana.
Mogući su i lakši otoci tokom 2 dana koji se povlače nakon stavljanja obloga od leda.

Koliko je tretmana potrebno uraditi?

Savetuje se da se urade 3 tretmana u razmacima od po mesec dana. Između tretmana se na promene nanose kreme jedanput uveče, koje će ispoljiti antizapaljenski efekat i izbledeti fleke. 

Obavezna je zaštita od sunca koja se ponavlja na svaka 2h i koja treba da sadrži faktor SPF 50+, zaštitu od UVA, UVB i vidljive svetlosti. Najbolje je da kreme sa SPF 50+ budu tonirane, jer na taj način štite kožu od vidljive svetlosti.

Novosti / Blog / Informacije

Ishrana-za-zdravu-i-lepu-kozu

Ishrana za zdravu i lepu kožu

Ishrana za zdravu i lepu kožu podrazumeva pre svega balansiranu hranu, sa vitaminima i mineralima koji imaju veoma važnu ulogu.

prp hijaluron akcija

SEPTEMBARSKA AKCIJA: -20% za PRP tretman sa hijaluronom

Tokom septembra u Ordinaciji Dermatim traje akcija od 20 posto popusta na PRP tretman sa hijaluronom.

kada-i-kako-poceti-sa-negom-lica

Kada i kako početi sa negom lica?

Kada i kako početi sa negom lica je često pitanje naših pacijenata u Ordinaciji Dermatim. Kada bismo svi živeli u idealnim uslovima…

Kako-se-zastititi-od-dima-i-zagadjenja

Kako se zaštititi od dima i zagađenja izazvanog požarima

Kako se zaštititi od dima i zagađenja? Veliki požari oslobađaju čitav niz štetnih materija u vazduh. Bilo da gore šume, deponije ili naselja.

prirodni-ph-koze

Prirodni ph kože i kako poremećaj ph vrednosti može uzrokovati različita kožna oboljenja

Prirodni ph kože i kako poremećaj ph vrednosti može uzrokovati različita kožna oboljenja. Koji faktori utiču i kako negovati kožu.

morska-voda-i-koza

Uticaj morske vode na kožu

Uticaj morske vode na kožu može biti značajan i doneti brojne benefite kako za zdravlje kože tako i za mladalački, zdrav izgled.

profhilo-mezoterapija-akcija

Akcija – 20% popusta na Profhilo mezoterapiju hijaluronom u julu

Akcija – 20% popusta na Profhilo mezoterapiju hijaluronom u julu. Novi tretman podmlađivanja lica koristi hijaluronsku kiselinu…

suncanje

Sunčanje – zaštita, solarijumi, opekotine

Sunčanje – zaštita, solarijumi, opekotine. Sve što bi trebalo da znate o izlaganju sunčevim zracima, kremama i neophodnoj preventivi.

Scroll to Top