Lifting lica mezonitima

Mezoniti se u estetskoj medicini koriste za podizanje lica i imaju različite kapacitete podizanja tkiva, ali i različite karakteristike. Mezoniti se proizvode od biorazgradivih materijala kojim se inače hirurški zašivaju ili popunjavaju rane.

Ovom minimalno invazivnom metodom, postiže se podizanje manjeg viška kože na licu i to kože obraza, kapaka i dela vrata uz viličnu kost.

Da li postoje razlike među mezonitima?

Prema sastavu podeljene su na:

1. PDO (polydioxanon), prve su napravljene od sintetskog resorptivnog konca, koji se u hirurgiji koristi godinama unazad. Podeljene su u mono i Kog (Cog threads). Mono nemaju veći lifting kapacitet, ali vrše stimulaciju kolagena i povećavaju volumen. Kog niti imaju zareze poput udice i imaju i lifting kapacitet uz mogućnost volumizacije. Trajnost im je 6 meseci.

2. PLA ( poly L lactic acid) napravljene su od biokompatibilnog materijala koji se godinama koristio u ortopediji. Koriste kupole da se zakače za unutrašnjost kože. Imaju značajan lifting kapacitet, a materijal od koga se prave stimuliše stvaranje kolagena i elastina tokom 8 do 10 meseci. Mogućnost nastanka alergijskih reakcija kod ovog sastava niti je svedena na minimum u odnosu na PDO niti, a rezultat podizanja i trajnost su veći.

3. PCL (polycaprolacton) su najnovije niti. Napravljene su od biorazgradivog materijala caprolactona, koji svojim raspadanjem stimuliše prozvodnju kolagena i hijaluronske kiseline.

Kada je indikovano podizanje lica mezonitima?

Mezoniti daju dobre rezultate kod osoba koje imaju između 35 i 45 godina, kao i kod starijih osoba koje ne žele operaciju. Mezoniti imaju ograničenje u podizanju lica, pa treba biti realan i dobro upoznat sa dobrobitima ove procedure.

Indikovane su kod osoba srednjih godina, sa prvim znacima starenja i opuštanja kože. Lifting kapacitet je mali do srednji i ne treba očekivati više od 20 do 30% liftinga. Pored liftinga, niti stvaraju novi kolagen, što značajno popravlja opšti tonus lica. Mezeoniti deluju na sva tri nivoa starenja, istanjenost kože, masnog tkiva i koštane potpore.

Osobe koje imaju više od 50 godina i veći višak kože, ne treba da očekuju rezultat koji bi bio približan hirurškom faceliftu. Neposredno nakon sprovedenog tretmana rezultati su fascinantni, ali tokom naredna dva meseca niti utonu u masno tkivo, a koža se repozicionira. Tek tada se dobija krajnji rezultat tretmana.

Kako se izvodi tretman mezonitima?

Za izvođenje tretmana potrebno je 30 do 60 minuta. Sve se obavlja u uslovima lokalne anestezije. Tretman nije bolan. Nakon intervencije može postojati nelagodnost i osećaj bockanja. Neprijatnost prolazi za 3 do 7 dana. Moguće su modrice nakon aplikacije koje prolaze za 7 do 14 dana.

Koje su moguće komplikacije?

Vrlo retko nit može praviti alergijsku reakciju sa odbacivanjem i blagim otokom, što zavisi od materijala od kog je nit napravljena. Kada se nit postavi suviše površno, može se neko vreme provideti ispod kože, odnosno podizati kožu pri nekim pokretima.

Neravnine nastaju ako pacijent razvije veću fibrozu.

Infekcije su moguće pri nesterilnim uslovima ili ako je na koži prethodno postojala infekcija.

Kako se kombinuju drugi tretmani?

Tretman mezonitima može se kombinovati sa svim drugim procedurama podmlađivanja u dobro isplaniranim vremenskim razmacima. Podizanje lica hijaluronom može se uraditi neposredno pre aplikacije mezonita ili jedan ili više meseci kasnije.

Endotalasni lifting radi se 7 dana pre, a dva ili više meseci kasnije.
PRP tretman 7 dana pre, a dve ili više nedelja kasnije.

Koliko traju postignuti rezultati?

Efekat liftinga lica mezonitima može postojati 6 meseci do 3 godine, zavisno od vrste niti koje su korišćene tokom tretmana.

Novosti / Blog / Informacije

nega-koze-u-trudnoci

Nega kože u trudnoći

Nega kože u trudnoći zahteva posebnu pažnju. Koža je najveći organ našeg tela i pored zaštitne uloge koju ima prema spoljnoj sredini ona ima veliku …

cesto-pranje-ruku-i-ekcemi-saka

Često pranje ruku i ekcemi šaka

Shodno današnjoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj virusom Covid-19 pranje ruku je postalo rutina koja se sprovodi mnogo češće od ranije navike “pre i posle jela”. Pojačanom …

Uticaj-zagadjenja-na-kozu

Uticaj zagađenja na kožu

Uticaj zagađenja na kožu je značajan i smatra se da zagađenje nosi odgovornost za 3,5 miliona smrti širom sveta svake godine. Dobro je poznat uticaj …

Dermatim - Mezoterapija i lipoliza popust mart 2021. 20%

Mezoterapija i Lipoliza – 20% popusta u martu 2021.

U Ordinaciji Dermatim do 31. marta 2021. traje akcija za tretmane – Lipoliza i Mezoterapija a popust je 20% za sve tretmane. Mezoterapija se pokazala …

Skin - Face

Seboroični dermatitis – Uzroci, siptomi i lečenje

Seboroični dermatitis je površinska upala kože koja je karakteristična za poglavinu, obrve, regiju oko nosa i usana, ušne školjke, grudnu kost, središnji deo leđa, genitalije. …

Ageing - Skin care Dermatim

AKCIJA: 20% popusta na PRP

Od 15. do 28. februara u Ordinaciji Dermatim traje akcija na PRP tretman uz 20 posto popusta. Tretman sopstvenom plazmom omogućava brzu regeneraciju tkiva, stimulaciju …

Tattoo uklanjanje tetovaze Dermatim

Komplikacije tetovaža

Komplikacije tetovaža nisu česte ali ponekada zahtevaju i višemesečno lečenje. Tetoviranje je proces ubacivanja trajnih ili privremenih boja u kožu. Sama reč potiče od reči …

TCA piling

FEBRUARSKA AKCIJA: 15% na TCA piling

U februaru smo za vas spremili popust na TCA piling. Za sve tretmane do 15. februara odobravamo popust od 15%. Hemijski pilinzi su medicinske procedure …

Scroll to Top