Uklanjanje proširenih kapilara

Prošireni kapilari su čest estetski problem prisutan na nosu, obrazima, dekolteu i drugim delovima kože. 
To su trajno uvećani sitni krvni sudovi u vidu linearnih, mrežastih crveno-ljubičastih promena. Najčešće su posledica hroničnog izlaganja suncu ili traumatskog oštećenja, ali genetska predispozicija ima veliku ulogu u njihovom nastanku.

Vbeam laser je zlatni standard za uklanjanje proširenih kapilara na licu, paukolikih angioma - Spider, venula, kao i 
hemangioma - Mrlje boje porto vina
Laserski tretman omogućava zatvaranje kapilara i nakon samo jednog tretmana. 
Kod nekih većih, brojnijih kapilara, potrebno je ponoviti 2 do 3 tretmana u razmacima od 4 do 6 nedelja, radi postizanja optimalnih rezultata. 

Vbeam laserom se mogu tretirati crveni ožiljci nakon hirurških intervencija kao i crveni keloidni ožiljci.
prošireni kapilari pre i posle terapije vbeam laserom

Koji je princip rada Vbeam lasera za uklanjanje kapilara?

Candela Vbeam laser – Pulsed Dye Laser emituje svetlosne zrake talasne dužine 595 nm, koji pogađaju crveni pigment –oksihemoglobin u krvnim sudovima. Na taj način laserski zrak selektivno uništava i zatvara prošireni kapilar, bez oštećenja okolnog tkiva. 

Vbeam laser poseduje dinamički sistem za hlađenje kože, koji ispaljuje mlaz kriogena zajedno sa laserskim zrakom, te hladi kožu i sprečava njeno oštećenje. Na taj način laserski tretman je veoma jednostavan i bezbedan, pa se koristi za uklanjanje hemangioma - Mrlja boje porto vina i kod dece od godinu dana. 

Vbeam laser svojim svetlosnim snopom stimuliše produkciju kolagena u koži, koji svojim vlaknima daje potporu zidovima kapilara. Na taj način laser ispoljava antiaging efekat, a stimuliše obnavljanje plićih ožiljaka na koži.

Kakav je izgled kože nakon Vbeam lasera?

Nakon tretmana, na koži je prisutno crvenilo tokom 2 do 3 dana. Može se pojaviti laki otok koji se ublažava oblogama leda. Stavljanjem jače energije impulsa efikasnije se zatvaraju kapilari, ali se mogu pojaviti manje kružne, modro-ljubičaste površine, koje u potpunosti prolaze za 6 do 7 dana. Tretirana mesta se mogu prekriti šminkom, a savetuje se zaštita od UV zračenja.
Tretman se može ponoviti ukoliko je potrebno, nakon 4 do 6 nedelja.

Mogu li se laserima tretirati kapilari na nogama?

Danas skoro 35% žena ima manja linearna i paukolika, ljubičasta proširenja kapilara, venula arteriola na nogama. 
Manji i kraći kapilari promera 0,05-0,5 mm se mogu uspešno zatvoriti laserima. Potpuno zatvaranje moguće je postići čak i nakon prvog tretmana. 

Nakon laserskog uklanjanja kapilara na nogama mogu se pojaviti crvenilo, lako oticanje i laka bolnost. Moguća je i prolazna pojava hiperpigmentacija, koje se povlače nakon 6 nedelja. 
Preporučuje se zaštita od sunca nakon tretmana, tokom 2 meseca.
Veći, duži i mrežasti kapilari na nogama ipak se efikasno jedino uklanjajaju sklerozacijom kapilara.

Blog / Vesti / Informacije

Dermatološka ordinacija DERMATIM Beograd

Laserska dermatologija
Pročitaj više
Opšta dermatologija
Pročitaj više
Hirurške intervencije
Pročitaj više
Estetska dermatologija
Pročitaj više

Zakažite pregled / konsultacije

© Copyright by dermatim.rs. Powered by s2s.
magnifiercrosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram