Uklanjanje celulita akustičnim talasima – AWT Acoustic Wave Therapy

Uklanjanje celulita akustičnim talasima ( AWT – Acoustic Wave Therapy ) je metoda koja daje veoma dobre rezultate. Celulit je pojava grudvica i udubljenja na koži koje strukturom podsećaju na pomorandžinu koru. Najčešće se javljaju na određenim delovima tela, obično zadnjici, kukovima, butinama. Celulit su zapravo naslage masti i jedan je od najčešćih estetskih problema kod žena. Čak 80% žena starijih od 20 godina ima probleme sa celulitom, bez obzira na težinu. Ipak, celulit ne bi trebalo poistovećivati sa gojaznošću i može da se javi čak i sa gubitkom kilograma. Uklanjanje celulita je veoma kompleksan problem zato što njegova geneza uključuje kompleksne procese: mikrocirkulaciju i limfatike, uz otok izvanćelijskog matriksa, kao i prisutvo supkutanog masnog tkiva u određenim delovima derma.

AWT tretman za uklanjanje celulita

  • Rezultati vidljivi kod svih tipova celulita.
  • Nakon dva tretmana su vidljivi prvi rezultati.
  • Preporučuje se 8 tretmana u razmacima od 3 do 4 dana od tretmana.
  • Bezbolan način uklanjanja celulita.
  • 10.000 puta intenzivnije tretira tkivo nego ručna masaža.
  • Oporavak nakon tretmana ne postoji, nema modrica niti ugrožavanja kapilara.
uklanjanje celulita awt

Pojednostavljeno objašnjeno vezivno tkivo unutar naše kože okružuje masne ćelije koje se tako nalaze u određenim komorama formirajući celulit. A kako vreme prolazi ove masne ćelije se povećavaju u broju i veličini i sa akumulacijom lokalizovanog edema povlače površinu kože između septi stvarajući “pomorandžinu koru”, odnosno grudvice i udubljenja.

Kako se rešiti celulita?

Različite su terapijske opcije u lečenju celulita, od masaže do liposukcije pa do hirurških metoda.

Ipak, tretman akustičnim talasima za celulit se posebno izdvaja kao efikasan.

AWT Acoustic Wave Therapy tretman celulita

Uklanjanje celulita akustičnim talasima ( AWT – Acoustic Wave Therapy ) je metoda koja daje veoma dobre rezultate.

Akustični talasi se plasiraju pomoću AWT sonde koja se postavlja radijalno u odnosu na tretirano tkivo. Talasi 10.000 puta intenzivnije tretiraju tkivo nego ručna masaža. Pojačavaju cirkulaciju i omogućavaju veću permeabilnost masnih ćelija. Ovo je jedna od retkih metoda koja daje rezultat kod svih tipova celulita, a kod edematoznog celulita rezultati su vidljivi već posle 2 tretmana. Oporavak nakon tretmana ne postoji, nema modrica niti ugrožavanja kapilara.

Tretman je neutralan po pitanju prijatnosti tj. neprijatnosti – ako je neprijatno reguliše se snaga udarnog talasa a osećaj je intenzivne vibracije tkiva. Radi se serija od 8 tretmana a ako je potrebno broj se može povećati. Omogućava podizanje kože pa je zgodno za tretiranje stomaka ili zadnjice, a i kože iznad kolena. Održavanje se vrši jednom mesečno ili jednom u dva meseca.

Reference:

Autor
Nemanja Nikolic

Naše Usluge

Sve vrste dermatoloških pregleda i intervencija, estetski tretmani i hiruške intervencije