Aptos niti za nehirurški lifting kože

Aptos niti za lifting kože su niti najnovije generacije, kojima se postiže nehirurško zatezanje, podizanje i konturisanje svih delova lica, vrata i tela. Niti su napravljene od hirurškog resorptivnog konca koji je po sastavu poli L laktična kiselina u kombinaciji sa kaprolaktonom, za dodatnu stimulaciju kolagena. Specijalnim neinvazivnim metodama aplikacije niti, postiže se revitalizacija i poboljšanje kvaliteta kože, bez operacije i ožiljaka. Rezultati podmlađivanja, zatezanja i podizanja lica su vidljivi odmah, vreme oporavka je minimalno, a efekat traje do 2 godine.

Aptos jedinstvene niti se proizvode unazad 25 godina, primenjuju se u plastičnoj hirurgiji i estetskoj medicini u više od 70 zemalja sveta. Zahvaljujući specijalno dizajniranim višesmernim i dvosmernim kukicama na nitima, postiže se intenzivno zatezanje, poboljšanje mikrocirkulacije i sinteza kolagena. Višesmerne kukice na nitima daju veću čvrstinu mekih tkiva i produžavaju dejstvo liftinga nakon postavljanja.

Aptos niti – Koje se regije kože mogu tretirati?

Aptos niti za nehirurški lifting kože

Postoji nekoliko tehnika i metoda primene Aptos niti: Excellence, Light Lift i Nano metoda.

Visage Excellence resorptivne niti treće generacije sa hijaluronskom kiselinom se primenjuju za podizanje i zatezanje jagodica, obrva, podbratka i vrata, vilične(jaw line) regije.

Light Lift metoda koristi niti u 3 oblika: Light Lift Needle za zatezanje podbratka i obrva samo sa jednim šavom. Light lift Thread metod sa nitima sa dvosmernim kukicama za podizanje obrva, podočnjaka, srednjeg dela lica, podbratka sa više šavova. Light Lift Linea metod sa nitima sa dvosmernim kukicama za podizanje opuštenih obraza. Koža je odmah zategnuta a masno tkivo preraspoređeno.

Nano Spring metoda koristi resorptivne niti koje zadržavanju elastičnost nakon aplikacije i stimulišu rast kolagena. Koriste se za korekciju finih linija i bora na licu: marionetske bore, nazolabijalne bore, glabelarne bore, bore iznad gornje usne, za podizanje vrha nosa i konture usana.

Nano excellence metoda koristi se prvenstveno za podizanje vilične (jaw line) regije, zatim jagodica, podbratka i obrva.

Body excellence metoda sa višesmernim kukicama za zatezanje različitih delova tela: ruku, grudi, stomaka, zadnjice, unutrašnjih strana butina i kolena.

Nehirurški lifting kože – Kako izgleda tretman postavljanja niti?

aptos niti lifting pre posle

Tretman postavljanja Aptos niti izvodi plastični hirurg u lokalnoj anesteziji. Niti se postavljaju atraumatskom kanilom okruglog vrha, čime je mogućnost pojave otoka i modrica minimalna. Postupak je jednostavan i brz, zahteva oporavak od nekoliko dana. Prisustvo lakog crvenila, manjeg otoka i neravninama na koži ne remete pacijenta u svakodnevnim aktivnostima. Odmah nakon postupka postignuto je zatezanje kože, a maksimalni efekat se vidi posle 1-2 meseca. Može se kombinovati sa ostalim anti–age tretmanima: PRP, laserima, pilinzima, botoxom.

Reference: Facial lifting with Aptos Methods

Autor
Svetlana Đurišić specijalista dermatovenerologije

Linkedin icon

Naše Usluge

Sve vrste dermatoloških pregleda i intervencija, estetski tretmani i hiruške intervencije