Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su gelaste strukture koje omogućavaju popunjavanje bora, podizanje lica, duboku hidrataciju kože. Osnovni sastojak filera jeste hijaluron, šećer koji se nalazi u većini tkiva našeg tela, zglobovima, vezivnom tkivu, koži. Hijaluron je međućelijska tečnost koja ima sposobnost vezivanja vode i do 1000 puta u odnosu na svoju zapreminu. Naše telo je koristi za hidrataciju tkiva, kao lubrikant, za pojačanje imunološkog odgovora tkiva i za reparaciju. Sve ove osobine iskorišćene su kada su pravljeni hijaluronski fileri, kako bismo dobili sredstvo kojim možemo bezbedno i efikasno da obnavljamo kožu, potkožno tkivo, zglobove, mokraćnu bešiku i još mnoge druge strukture u telu.

Tretman hijaluronskim filerima

estetskoj medicini razvijeni su različiti tipovi hijaluronskih filera. 
Svaka od firmi koje učestvuju u proizvodnji ima svoj način na koji vezuje molekule hijalurona, tj. ukršta ih i omogućava da njihova trajnost bude od mesec dana do 18 meseci.

Naš prirodni hijaluron se razgrađuje i obnavlja na 7 dana, dok u filerima ukrštanje molekula ne dozvoljava tako brzo raspadanje. Modifikacije molekula uključuju i različitu strukturu HA molekula, veličinu čestica, koncentraciju molekula hijalurona.

Od firmi koje su najcenjenije u svetu možemo izdvojiti : JuvedermRestylaneBeloteroTeosyal.

pre i posle primene hijaluronskih filera

Koja je namena hijaluronskih filera u podmlađivanju?

Hijaluron se može koristiti na različitim mestima na licu i telu u želji da se postignu različiti rezultati:
* Volumizacija obraza i usana
* Definisanje vilične kosti i brade
Full facelift lica hijaluronom
* Popunjavanje tkiva oko podočnjaka i smanjivanje podočnjaka
Popunjavanje i uklanjanje finih ili dubokih bora na licu
* Zatezanje ligamenata na licu
* Kompenzovanje kosturastog izgleda lica
Poboljšanje izgleda kože vrata
* Smanjenje dubine bora na dekolteu
* Popunjavanje šaka 

Hijaluronski fileri pre i posle

Trajanje postignutog rezultata zavisno je od gustine filera koji se koristi, kao i od indikacije, tj. regije gde je filer aplikovan. Ako razmatramo volumizaciju lica, efekti se postižu tokom 12 do 18 meseci.  Ukoliko se koristi veća količina filera rezultat može biti i do 30 meseci, sa postepenim gubitkom rezultata.  Izuzetak može biti kod velikog gubitka masnog tkiva, tj. mršavljenja. U tom slučaju ne gubi se aplikovan hijaluron, već se gubi sopstveno masno tkivo. Rezultat popunjavanja dubokih bora, posebno nazolabijalnih, može trajati i do 5 godina ako se tokom tog perioda podiže lice. Dodavanje volumena u usne može trajati 6 meseci do 2 godine, zavisno od količine materijala koji se stavlja, kao i od firme čiji se filer koristi.

Koja su neželjena dejstva hijaluronskih filera?

Fileri hijaluronske kiseline su trenutno najbezbedniji fileri na tržištu. Ipak postoje situacije u kojima može doći do komplikacija. Komplikacije koje su prolaznog karaktera podrazumevaju crvenilo na mestu uboda, modricu, blagi bol ili otok. Pomenute komplikacije su trajnosti do 7 dana, relativno su česte.

Naše Usluge

Sve vrste dermatoloških pregleda i intervencija, estetski tretmani i hiruške intervencije