Uklanjanje podbratka

Uklanjanje podbratka može biti složena procedura, u zavisnosti od porekla njegovog nastajanja. Kod mlađih osoba podbradak može nastati kao posledica genetske predispozicije sa nešto manje izraženim koštanim sistemom vilice.

Uvučena i mala brada daje sliku uvećanog podbratka a da on to u stvari uopšte nije.

Rešenje ovakvog podbratka je u nadoknađivanju prominencije brade hijaluronskim filerima. Ovo je bezbedna i dugotrajna metoda. Trajnost kvalitetnih filera u bradi je čak 2 do 3 godine a sa ponavljanjem tretmana period trajanja augumentacije brade može biti 5 godina.

uklanjanje podbratka
uklanjanje-podbratka

Uvlačenje brade nastaje i tokom perioda starenja. U tom slučaju manji podbradak se pojavljuje nakon 45 godine. U ovom periodu nadoknađivanje brade daje svežinu i mladolikost uz smanjenje podbratka.

Drugi razlog nastajanja podbratka jeste gojaznost. Sa dobijanjem 5 do 10 kilograma deo vrata ispod vilice se značajno uveća. Fina masnoća koja se taloži u ovoj regiji ostaje i nakon gubitka kilaže.

Lipoliza podbratka

Liposukcija ili Lipoliza su metode izbora u ovakvim situacijama u zavisnosti od količine masnog tkiva. Lipoliza nikada ne može dati rezultat liposukcije odnosno manje hirurške procedure. Može ukloniti manje masne naslage. Ako je potrebno ukloniti veži deo masnože ili oblikovati vilicu liposukcija u lokalnoj anesteziji je metoda izbora.

Višak kože koji zaostaje nakon ove dve procedure može se rešiti Renuvion tretmanom ili Endotalasnim liftingom Attiva.

Operacija podbratka

Starenjem se opuštaju ligamenti, gubi potkožno tkivo, gubi se koštano tkivo i sav višak kože na vratu prevashodno se pokazuje kao podbradak. Mini face lift je izbor u ovakvim situacijama i ni jedna druga procedura ne može se porediti sa rezultatom hirurške intervencije. Oporavak od ove procedure je desetak dana, trajnost je 10 do 15 godina a kod nekih pacijenata i značajno duže. Ako pacijent ne želi da se podvrgne operaciji potrebno je iskombinovati Hijalurosnke filere, Botox, resorptivne niti sa Endotalasnim liftingom ili Renuvion tretmanom. Ovo su procedure koje je potrebno raditi tokom godinu dana, a za njihov potpun rezultat je potrebno vreme.

Uklanjanje podbratka – Cena

Sve cene za uklanjanje podbratka i dostupne tretmane možete pogledati na stranici – Cenovnik.

Reference:

Autor
Svetlana Đurišić specijalista dermatovenerologije

Linkedin icon

Naše Usluge

Sve vrste dermatoloških pregleda i intervencija, estetski tretmani i hiruške intervencije