Renuvion tretman za opuštenu kožu

Renuvion je radiofrekventni aparat koji koristi snažnu radiofrekvencu i plemeniti gas helijum u potkožnom tkivu.

To je nova tehnologija koja omogućava kontrakciju tkiva u jednom tretmanu i može u potpunosti zameniti hirurške intervencije liftinga i redukcije viška kože, a bez ožiljaka.

Radiofrekventni aparati, u odnosu na sve druge aparate koji se koriste u estetskoj medicini, prave najveću stimulaciju opuštene kože i najveću kontrakciju tkiva.

Prethodna tehnologija zasnivala se na stimulaciji kolagena i poboljšanju kvaliteta kože, ali mogućnost podizanja kože nakon serije spoljašnjih tretmana bila je 15% do 20%.

renuvion posle tretmana renuvion pre tretmana

Napredak u ovoj tehnologiji ostvaren je prvim uvođenjem visoke radiofrekventne struje ispod kože. Endotalasni lifting Attiva podrazumeva medicinsku proseduru ulaska kanile radiotalasa ispod kože, plasiranja visoke temperature bez oštećenja kože ili potkožnog tkiva i snažne stimulacije formiranja novog kolagena i elastina a samim tim i kontrakcije kože.

Attiva je radiotalasni lifting koji se u našoj ordinaciji izvodi od 2018. godine sa velikim uspehom i zadovoljstvom pacijenata. Ovo je procedura idealna za pacijente koji ne žele da se izlažu agresivnijim metodama, kao i za pacijente koji ne žele upotrebu veće količine hijaluronskih filera.

Renuvion tretman za opuštenu kožu

Renuvion je korak više od Attive, a rezultati su slični hirurškom mini liftingu lica posle samo jednog tretmana.

Radiofrekvenca u kontaktu sa gasom stvara Plazmu, koja omogućava gotovo istovremeno zagrevanje i hlađenje tkiva, tako da se zagrevanjem stvara snažna kontrakcija tkiva, a trenutnim hlađenjem se ne dozvoljava pregrevanje kože.

Neposredno nakon tretmana postoji vidno podizanje kože i potkožnog tkiva a krajnji rezultat nastaje nekoliko nedelja do 6 meseci nakon tretmana.

Sve se izvodi u lokalnoj anesteziji. Ako je potrebno, manja liposukcija može da se izvede neposredno pre Renuvion tretmana. Takođe, svaka liposukcija bi trebalo da bude ispraćena Renuvion tretmanom kako ne bi ostao višak kože.

U rez dužine 3 do 4mm plasira se sonda koja emituje radiofrekvencu i helijum Plazmu. Momentalno se vidi redukcija viška kože i potkožnog tkiva, bez oštećenja površine kože ili okolnog tkiva i bez ožiljaka.

Neposredno nakon procedure postoji blaga osetljivost tretirane regije u potpunosti kompenzovana jednom tabletom brufena.

Zavisno od površine koja se tretira tretman traje 30 do 60 minuta.

Oporavak je dve nedelje. Otok i modrice su sastavani deo oporavka od procedure. Blaga osetljivost na pritisak prisutna je tokom 2 do 3 nedelje nakon tretmana. Tokom 7 dana potrebno je da se na tretiranoj regiji nosi steznik. Pacijenti su u obavezi da miruju prva tri dana a zatim mogu u potpunosti obavljati svoje obaveze ali bez sportske aktivnosti.

U samo jednom tretmanu postiže se više od 50% kontrakcije kože a rezultati su dugotrajni koliko i rezultat hirurškog liftinga.

Renuvion tretman za opuštenu kožu
Renuvion tretman za opuštenu kožu – Pre i posle

Regije koje se mogu tretirati su :

  1. Podbradak
  2. Nadlaktice
  3. Unutrašnjost butina
  4. Stomak
  5. Kolena
  6. Višak kože na leđima

Neophodno je da tretman izvodi iskusan i adekvatno obučen hirurg kako ne bi postojala mogućnost komplikacija od zadržavanja veće količine gasa u potkožnom tkivu. Helijum se u potpunosti resorbuje iz tkiva i nije štetan za naše telo. Koristi se pri laparoskopiji, kod osoba koje ne metabolišu dobro ugljen dioksid ili u oporavku oštećenja srca i pluća, tako da je u potpunosti bezbedan

Autor
Svetlana Đurišić specijalista dermatovenerologije

Linkedin icon

Naše Usluge

Sve vrste dermatoloških pregleda i intervencija, estetski tretmani i hiruške intervencije