Lasersko uklanjanje dlaka – Zašto je zima najbolji period za epilaciju

laserska-epilacija-zima

Lasersko uklanjanje dlaka ili laserska epilacija je bezbedan način da se trajno rešite neželjenih dlačica bez oštećenja kože ili drugih problema.

Za razliku od depilacije voskom ili brijanja, laserska epilacija je dugotrajna pa samim tim i praktičnija, efikasnija. Ono što je značajna prednost tretmana je i smanjivanje rizika od uraslih dlaka.

Lasersko uklanjanje dlaka tokom zime

Preporučuje se lasersko uklanjanje dlaka tokom zime. Upravo u ovo doba godine, naša koža je manje izložena suncu, čime se obezbeđuje optimalna efikasnost tretmana. Zbog specifičnosti tretmana, lasersko uklanjanje dlaka je moguće samo kod dlaka koje u sebi imaju pigmenta, a najbolji rezultati su kod osoba svetlije kože. Za efikasnost tretmana ključan je kontrast između kože i dlačica, pa je zato idealno da koža bude što belja, a dlake što tamnije. Upravo zato se preporučuje minimum od dve nedelje izbegavanja sunca pre laserske epilacije i baš to čini zimu idealnim vremenom za tretman.

Pre samog tretmana, potrebno je napraviti pauzu u depilaciji (voskom i čupanju dlaka), dok je dozvoljeno koristiti makazice ili brijač za uklanjanje dlaka, kao i kreme za depilaciju. Potrebno je da dlake uoči prvog pregleda budu dužine jedan milimetar. Takođe, ne preporučuje se ni korišćenje seruma za potamnjivanje kože pre tretmana.

Lasersko uklanjanje dlaka obično traje 4 do 6 nedelja za kompletno uklanjanje dlačica i oporavak kože. Uključujući vreme pre i posle tretmana tokom koga je neophodno izbegavanje sunca, celokupna procedura traje i do dva meseca. Tokom tretmana može se osetiti sasvim blaga nelagodnost koja se može pogoršati izlaganjem visokim temperaturama i sunčevoj svetlosti.

Posle tretmana laserske epilacije, potrebno je izbegavati prekomerno znojenje, plivanje i nošenje uske odeće. Sve to je neuporedivo lakše izbeći zimi nego leti.

3 razloga za lasersku epilaciju tokom zime

Ubrzan rast dlaka

Dlake brže rastu tokom zime nego leti, a osnovni razlog je promena temperature. Tokom zime folikule dlake nisu izložene visokim temperaturama zbog čega brže rastu.

Idealno vreme za pripremu

Izbegavanje sunca i depilacije je neophodno u okviru priprema za tretman. Tokom proleća i leta, ovakve promene navika bi bile komplikovane, a tokom zime sasvim uobičajene.

Prijatno vreme oporavka

Komforna odeća, manje znojenja i kućni uslovi za negovanje kože su još jedan razlog za tretman tokom zime.

U Poliklinici Dermatim radimo tretmane laserskog uklanjanja dlaka prilagođene i muškarcima i ženama, kao i za različite tipove kože. Naš iskusni tim koristi najnapredniju lasersku tehnologiju: Candela GentleLase laser sa sistemom za hlađenje kože, kao i MeDioStar NeXT Asclepion.

NOVOSTI / BLOG / INFORMACIJE