Polinukleotidi – Podmlađivanje kože prirodnim putem

Polinukleotidi su inovativna tehnika podmlađivanja kože i potkožnog tkiva. Probuđena svest o prirodnom izgledu vraća u fokus procedure koje omogućavaju da se sopstveno tkivo oporavlja i podmlađuje bez zadržavanja stranih čestica u našem telu.

Polinukleotidi su visoko prečišćeni molekuli sekvenca DNK gonada lososa , gajenih u prirodnim uslovima. Kako je struktura ljudskog DNA slična prečišćenom DNK lososa, aplikacija ovog preparata je u potpunosti bezbedna. Molekuli polinukleotida su podjednako veliki kao i molekuli našeg genetskog materija i ne postoji mogućnost mešanja ova dva materijala.

Gelasta struktura polinukleotida deluje kao privremeni filer, njegova resorpcija je potpuna a efekat koji ostavlja je sinteza novog kolagena i novog potkožnog tkiva. On stimuliše kožu na samostalni oporavak. Nakon aplikacije gela počinje raspadanje lanaca polinukleotida. To snažno šalje informaciju ćelijama da nešto nije u redu sa tkivom i da ga je potrebno oporaviti. Fibroblasti počinju svoju funkciju oporavka tkiva stvaranjem novog tkiva.

U studijama koje su sprovođene kod mlađe kože polinukleotidi dovode do suženja pora i stvaranja sjaja kože dok kod starijih od 40 godina mogu smanjivati pigmentaciju i stimulisati popunjavanje bora.

Shodno svojstvu regeneracije kože vrlo uspešno se koriste kod svih vrsta crvenila kože. Rosacea, seboroični dermatitis, atopijski dermatitis imaju poboljšanje nakon tretmana polinukleotidima.

Tretman Polinukleotidima odlikuje:

1 Antiinflamatorno dejstvo
2 Očuvanje barijere kože
3 Zarastanje rana/ regeneracija
4 Stabilizacija krvnih sudova
5 Hidratacija

Izuzetan profil sigurnosti izdvaja ovu proceduru u odnosu na druge procedure osetljivih regija kao što je regija oko očiju. Aplikacijom polinukleotida oko očiju izbeljuje ovu regiju i stimuliše stvaranje novog tkiva koje može popunjavati defekt oko očiju.

Polinukleotidi se koriste 30 godina unazad kod zarastanja rana kao i kod opsežnih opekotina. Profil sigurnosti u odnosu na sve druge stimulatore kolagena je daleko ispred. Kao i svi stimulatori kolagena za pun rezultat potrebno je 3 do 4 meseca od aplikacije iako pacijenti vide boljitak već nakon mesec dana.

Mogu se koristiti na svim regijama na telu uključujući i kosu. Može se kombinovati sa terapijom PRP-om u stimulaciji rasta dlake kod androgene alopecije. Koriste se tri tretmana u razmaku od mesec dana a onda 1 do 2 tretmana godišnje za održavanje.

Reference:

Autor
Nemanja Nikolic

Naše Usluge

Sve vrste dermatoloških pregleda i intervencija, estetski tretmani i hiruške intervencije