Renuvion – Revolucionarna tehnologija u estetskoj medicini

Renuvion je nova i revolucionarna nehirurška procedura koja omogućava zatezanje kože bez invanzivnih tretmana poput operacije.

Tokom Renuvion tretmana doktor, kroz mali ulazni otvor, uvodi uređaj neposredno ispod kože gde radiotalasi lokalno stvaraju kontrolisanu energiju, dok se istovremeno oslobađa gas pro helijum koji hladi područje tretmana.

Dok je stara tehnologija omogućavala rad samo preko površine kože, što je zahtevalo više tretmana, a endotalasni lifting (Ativa – koji u Dermatimu Ativu primenjujemo već četiri godina) omogućavao primenu radiotala ispod kože, Renuvion kombinuje radiotalasnu tehnologiju i gas.

Kako Renuvion tehnologija zateže kožu?

renuvion podbradak pre renuvion podbradak posle

Veoma visoka temperatura koju stvara plazma i brzo hlađenje kože omogućavaju u jednom tretmanu potpunu kontrakciju tkiva. Istovremeno, omogućena je i velika preciznost tretmana.

Renuvion koristi helijum, plemeniti gas koji se pretvara u plazmu na niskim temperaturama. U kombinaciji sa radiotalasima dobija se moćna i precizna cirkulacija hladne plazme. Tokom procesa jonizacije manje od 0,1% gasa se pretvara u plazmu, dok istovremeno, preostali helijum teče preko tretiranog područja, čume se stvara dovoljno toplote koja zateže kožu, dok se ona i neposredno hladi.

Ovo su procedure koje će u potpunosti moći da zamene hirurgiju. Da li ćemo želeti da podignemo podbradak, sa minimalnom liposukcijom ili čak i bez nje, ili da podignemo nadlaktice, da podignemo kožu na stomaku koja se od porođaja ili prekomerne težine malo opustila…. Sve će to moći da se uradi u samo jednom tretmanu i to je ono što je stvarna novina„, objašnjava dr Svetlana Đurišić.

Koje regije se mogu tretirati pročitajte na linku: Renuvion tretman za opuštenu kožu

Autor
Svetlana Đurišić specijalista dermatovenerologije

Linkedin icon

Naše Usluge

Sve vrste dermatoloških pregleda i intervencija, estetski tretmani i hiruške intervencije