Erbium laser za tretmane kože

Erbium laser za tretmane kože primenjuje novu tehnologiju, kojom se uspešno tretiraju ožiljci od akni, proširene pore, melazma, kao i podmlađuje koža. Erbum:Yag je, kao i CO2, frakcionisani laser, ali postoje određene prednosti koje ga izdvajaju za različite indikacije.

Jedna od glavnih prednosti tretmana je kratko vreme oporavka i brzo vraćanje normalnim aktivnostima. Zaštita od sunca nakon Erbium tretmana je svega mesec dana, a nakon CO2 lasera dva meseca. Erbium laser je takođe manje invanzivan i omogućava visoko precizan tretman uz minimalna oštećenja okolnog tkiva.

Prednosti Erbium lasera

Erbium:YAG laser se koristi za ablaciju kože, a njegova talasna dužina je 2.940 nm, dok CO2 ima veću talasnu dužinu od čak 10.600 nm. Jedinstvena talasna dužina lasera pruža trenutnu ablaciju, uz minimalno zagrevanje i oštećenje okolne kože. Upravo toplotno oštećenje je najveća razlika između tretmana Erbium i CO2 laserima. Takođe, kod Erbium lasera je moguće odrediti dubinu tretmana, odnosno intenzitet ablacije – od duboke do sasvim blage. Zato se ovim laserom radi i lagana dermoabrazija, odnosno takozvani „Holivudski piling“, uz minimalno oštećenje kože ali podmlađen izgled lica.

Zbog manjeg zagrevanja kože tretmani Erbium laserom su i manje bolni od CO2 lasera. Kod tretiranja manjih površina anestezija uopšte nije potrebna. Zato se preporučuje za osetljive delove poput očnih kapaka, vrata ili ruku.

Posle tretmana Erbium laserom, manji su i rizici od kontraindikacija poput hiperpigmentacije. Istraživanja su dokazala da se i hipopigmentacija ređe javlja (u odnosu na tretmane CO2 laserom).

Iako laserski zrak kod ovog tretmana ne prodire toliko duboko kao kod CO2 lasera, rezultati se mogu uporediti. Erbium laser zato pruža impresivne rezultate uz minimalne ili čak nikakve rizike i visoku fleksibilnost.

Erbium laser – Tretmani

Erbium laser se koristi kod različitih indikacija, a pre svega za:

Autor
Svetlana Đurišić specijalista dermatovenerologije

Linkedin icon

Naše Usluge

Sve vrste dermatoloških pregleda i intervencija, estetski tretmani i hiruške intervencije