ProYellow – Novi vrhunski laser za vaskularne tretmane i epidermalne pigmentacije

ProYellow je novi vrhunski laser u Dermatimu koji predstavlja zlatni standard za vaskularne tretmane i epidermalne pigmentacije. On je moćna dopuna Vbeam laseru, sa novim indikacijama tretiranja kapilara na licu i vratu.

Nakon samo jednog do dva tretmana uspešno uklanja angiome, kao i kapilare sa lica. Takođe uspešno tretira rozaceu, hemangiome a njegova velika i najznačajnija indikacija je melazma. Tretman melazme zasniva se u zatvaranju povrsnih krvnih sudova u flekama i posledičnom povlačenju produkcije pigmenta. ProYellow laser pomaže u lečenju bubuljica, stimuliše kolagen i vraća licu sjaj.

QuadroStarPRO YELLOW Laser

ProYellow pre i posle

QuadroStarPRO YELLOW Laser je prvi profesionalni žuti laser za tretiranje površinskih stanja kože koji koristi najnoviju tehnologiju. Ono što ovaj laser izdvaja u odnosu na druge modele jeste jedinstvena “žuta” talasna dužina od 577 nm koja omogućava visoku efikasnost u tretiranju kože vaskularnih i pigmentnih promena. Prethodni modeli lasera su koristili zelenu talasnu dužinu od 532 nm – Vbeam, koja ne može sasvim da dopre do promena koje su dublje postavljene. Tako Vbeam ne može da tretira crvene kapilare na nogama, dok Pro Yellow može. Ova specifična i do sada neiskorišćena talasna dužina znači da se ProYellow laser može koristiti za sigurno lečenje različitih stanja: vidljivih krvnih sudova, pigmentacija, rozacee, crvenila, ožiljaka od akni… ProYellow je zbog izuzetnih rezultata popularno nazvan i „Laser za staklenu kožu“ i takođe pomaže u sprečavanju pigmentacije i produžuje rezultate tretmana nakon uklanjanja pigmentacije.

Pro Yellow laser je vaskularni laser koncipiran tako da istovremeno može tretirati crvenilo, pojedinačne kapilare, plitke i duboke pigmentacije i snažno stimulisati kolagen.

Veoma nežan za kožu zahteva oporavak od jednog popodneva, a oporavak podrazumeva crvenilo. Kod nekih pacijenata vrlo retko može se pojaviti diskretan otok. Pro Yellow laser na najbolji način i bez oporavka regeneriše kožu nakon mora i izlaganja suncu ili vetru.

Talasna dužina od 577nm omogućava zraku da prolazi dublje nego zelena svetlost na Pulse dye laseru. Upravo zato mi u ordinaciji kombinujemo ova dva lasera – Vbeam i Pro yellow laser.
Smatra se da je u osnovi većine pigmentacija na licu i dekolteu poremećaj cirkulacije. Zbog toga Pro Yellow laser vrlo uspešno uklanja melazme, bez mogućnosti da se napravi pogoršanje pigmentacije.
U našoj ordinaciji često kombinujemo Q switch laser i Pro Yellow laser u istom tretmanu kako bismo pigment iz derma u potpunosti uklonili.

Ovaj laser je potpuno nezamenjiv u uklanjanju fleka i crvenila sa dekoltea i vrata. Gotovo svaka žena tokom godina sunčanja ima oštećenje kože na vratu i dekolteu koje se manifestuje širokim pigmentacijama sa ljubičastom osnovom (Poikiloderma of Civatte).

Ako postoje veći kapilari na površini crvenila koja se tretira, prvo se pojedinačni kapilar prelazi zrakom prečnika 1mm koji duboko prolazi kroz kožu i zatvara krvni sud a zatim se cela površina prelazi skenerom. Obzirom da daje koži sjaj i glatkoću bez dodatnog oporavka predstavlja idealan tretman za stimulaciju kolagena i hidrataciju kože.

ProYellow laser – Tretmani

ProYellow laser se može koristiti za lečenje različitih stanja, među kojima se izdvajaju:

ProYellow laser se koristi i za postizanje efekta takozvane „staklene kože“, kojim se posvetljuje koža i dobija izgled glatke i sjajne površine, koji koriste mnoge slavne ličnosti.

Kako izgleda tretman Pro Yello laserom

Laser ima dve sonde. Sondom koja sadrži milimetarski zrak precizno se prelaze pojedinačni kapilari. Nakon toga se sondom koja sadrži skener prelazi cela površina lica ili vrata. Tokom tretmana oseća se peckanje.

ProYellow laser – Oporavak

Posle tretmana, pacijent je odmah slobodan, a normalno je da se javi crvenilo koje traje od 2 do 72 sata. Moguće je staviti puder neposredno nakon tretmana.

Tretirana površina može u početku izgledati tamnije a kod određenih tretmana mogu se javiti i sasvim sitne kraste koje otpadnu posle 3 do 4 dana. Krastice se pojavljuju samo kod tretmana angioma, gde je potrebno ukloniti celu kuglicu sa kože.

Posle tretmana neophodno je izbegavanje sunca nedelju dana, kao i pilinge za kožu.

Broj tretmana laserom

Najčešće se sprovode tri tretmana u razmaku od mesec dana. Ako je potrebno može se uraditi i više tretemana, „žuti laser“ stimuliše kolagen pa je svako njegovo korišćenje benefit za kožu.

Koliko traje efekat

Rezultati su dugotrajni, pogotovo što se i kod uklanjanja pojedinačnih kapilara uvek kombinuje i prelazak cele površine pa se prevenira pucanje novih. Rozaceu uvodi u dugotrajno mirno stanje a značajno odlaže izlaženje novih čvorića kod akni.

Reference:

Autor
Svetlana Đurišić specijalista dermatovenerologije

Linkedin icon

Naše Usluge

Sve vrste dermatoloških pregleda i intervencija, estetski tretmani i hiruške intervencije