Tretmani kože za leto

tretmani-koze-za-leto

Tokom letnjeg perioda, neki tretmani kože se ne preporučuju. To su, zbog mogućnosti ostajanja fleka, oni tretmani koji ljušte kožu i na taj način stimulišu kolagen.

Ipak, postoje tretmani koji mogu da se rade i tokom leta.

Među njima se izdvajaju radiotalasni lifting, konkretno endotalasni lifting sa Ativom. On se radi ispod kože i dovodi do zatezanja kože kako na licu, vratu tako i na svim drugim delovima tela gde se javljaju znaci starenja i opuštenosti.

Renuvion je nešto agresivniji, ali isto tako i delotvorniji tretman. U samo jednom tretmanu, Renuvion podiže tkivo i rezultat se vidi za petnastak dana. Toliko traje i oporavak od ovog tretmana. Renuvionom se mogu tretirati različiti delovi tela uključujući: podbradak, nadlaktice, butne, stomak, kolena, leđa…

Od laserskih tretmana moguće je raditi tretmane za crvenilo. Yelow ili Vbean su laseri koji tretiraju prevashodno crvenilo. Ono što je dobro kod ovih lasera jeste što snažno stimulišu kolagen dejstvom na krvne sudove.

Za neablativne lasere (kao što su Vbeam i Yellow laseri) uvek je potrebno dva do tri tretmana, za razliku od ablativnih, kada je dovoljan samo jedan tretman. Ali ovi laseri ne zahtevaju nikakav oporavak i mogu se raditi tokom letnjeg perioda.

Na kraju, hijaluron i botoks su zlatni standard za podizanje lica i zatezanje bora i mogu se raditi i tokom leta.

dr Svetlana Đurišić

image: tomas salas

NOVOSTI / BLOG / INFORMACIJE